top of page

Helidega tervendamise müstika 2 osa

Updated: Dec 27, 2020


Nagu sai esimeses osas kirjeldatud, muutus mu senine arusaam muusikast sootuks. Minu kontserdid on läinud viimasel ajal orienteeruvalt meeleolu ja tunde loomise tähtsustamiseks, rõhutades seda, kuidas erinevad noodid ning nende pikkused teadvuseseisundit muudavad.


Inimesed viiakse tervendavale helirännakule

Mis on heli ehk võnge?

Peab uurima, kuidas heli on teadaolevalt alguse saanud. Kõik pühakirjad, kaasaarvatud piibel, räägivad, et maailm sai alguse ühest helist: "Kõigepealt oli sõna ja sõna on heli, mis oli jumala juures". Kujutatakse samasugusest kontseptsioonist, et helivõnkumine oli miski, mis lõi maailma vormid. Johannese evangeelium ütleb: "Alguses oli sõna..", India veedades kirjutatakse: "Alguses oli Brahman*, kellega oli sõna." Sõna "universe" on jagatud kaheks: uni + verse, mis tähendab "üks sõna". Kvantfüüsika ütleb, et kõik eluvormid moodustuvad võnkuvatest lainetest aatomist sügavamal tasandil, teisisõnu vibratsioonist ehk helist. See tähendab, et iga elus ja elutu vorm võngub ehk vibreerib erineva tugevusega. Kui lööd helihargi vastu pinda, siis ta hakkab võbisema, kui tõmbad instrumendil mõnda keelt, siis näed tema värisemist aga ka liikumatud objektid omavad peen silmale nähtamatul tasandil võnkesagedust. Kui olete ehk kuulnud fenomenist, kuidas ooperilaulja oma kileda häälega klaasi purunema paneb, siis ka see on toimunud läbi vibreerimise. Võib vaadelda ka näiteks raadio- ja telekanaleid kui sagedusi, mille lainepikkuse muutmisel vahetub ka kanal. Raadioteleskoopidega on tõestatud, et kogu kosmos on helisid täis. Kui inimkõrv vaid kuuleks kõiki ümbritsevaid vibreerivaid helisid, siis kehad laulaksid, sest keha samuti vibreerib ja koosneb erinevate sagedustega organitest.

Muusika seosed universumiga

Müstiline seos muusika ja kosmose ning universumi vahel on see, et muusika heliridade lainepikkused on samasuguses suhtes nagu universumi tasanditki. Seda seletab Drunvalo Melchizedek oma elulille püha geomeetria õpetustes. Kui traditsioonilises helireas on 7 astet, millest kaheksas on esimese astme korduv noot ehk oktav, siis inimese energiakeskuses on ka 7 tšakrat ja lisaks tema füüsilisele kehale 7 energiakeha [1. eetrikeha (eluline), 2. pranakeha e. ka-keha, 3. astraalkeha (emotsionaalne), 4. mentaalkeha (mõttekeha), 5. kausaalne keha (karmaline keha), the cosmic body , 6. buddhakeha (intuitiivne), 7. atmiline keha (atma), 8. käeterne keha (Absoluutkeha, mis on kokkuliidetud tulemus seitsmest kehast)]. Omavahel läbipõimuvaid seoseid on paljude alade vahel, sest ka kvantfüüsika seletab meie keha, hinge ja universumi ühtsust vibratsiooni tasandil. Öeldakse, et heli on võnkesagedus, mis on vahendajaks kolmemõõtmelise ehk füüsilise maailma ja universumi võnkesagedusel oleva vormideta maailmade vahel. Minnes helirea astmestikul ülespoole, lähevad lainepikkused järjest lühemaks ning energia peeneneb. Allapoole minnes lähevad lainepikkused järjest pikemaks, sagedus langeb ja ka tihedus suureneb. Igat astet kutsutakse ühtlasi ka dimensiooniks. Dimensioon spirituaalses mõistes tähendab vaimset ühendust universumi konkreetse tasandiga, mida leidub rohkem kui üks. See justkui väljendaks vanade joogide seletusi mõistuse kaudu maa ja kosmose vahelistest rännakutest, minnes meditatiivses seisundis astraali*. Siit saab lugeda artiklit, mis räägib kontaktist vaimse ja nähtamatu maailma vahel. See seostub veel maausuliste uskumisega, et hing läheb igal ööl rändama ja sukeldub mitte-maisetesse dimensioonidesse, kõrgendades keha puhkamise ajal oma vibratsiooni taset. Vibratsiooni sageduse madalamaks muutumisel energia materialiseerub ja kehastub, peenemaks muutudes tekib kontakt kõrgemate sagedustega maailmade vahel, mis toimub kehaväliselt, sest aine tihedus hõreneb väga peeneks. Ehk siis kui kõrgendad heli ehk sagedust, toimub ka teadvuses üleminek järgmisesse dimensiooni. Et seda sügavamal teaduslikul tasandil rohkem mõista, vaata minu vanemat blogipostitust. Vajuta siia. Kuna muusika ühe oktavi hõlmesse mahub totaalselt 12 nooti ja igal noodil on ka oma kõrgem ülemheli, siis korrutades 12x12 saaks kokku 144 dimensioon, millest on räägitud ka vaimsetes teemades väga palju. 144 on väga tähendusrikas number.


Helide abil tervendamine

Sai räägitud, et igal organil on ka oma võnkesagedus ja esimeses osas sai mainitud, et muusikainstrument gong läbistab keha ja mõistuse tervenisti ning vabastab pinged. Kogu võlu seisnebki selles, et mida kõrgema sagedusega heli mängida ja tekitada, seda kõrgema sagedusega keha piirkonnale ta mõju avaldab. Kehast väljaspool oleva allika võnkumise ja keha enda sünergia puhul lähevad võnkuvad vibratsioonid resonantsi ning mõju hakkab seejärel võimenduma. Resonantsi võib kasutada kas tervendamiseks või sootuks kahju tegemiseks, sõltuvalt sellest, kas võnkesagedused on korrapärased ja harmoonilised või nö häälest väljas ja korrapäratud. Šveitsi teadlase Hans Jenny uurimustöö, millest tekkis nimetus kümograafia (kymo on kreeka keeles laine), räägib sellest, et omavahel vibreerima pandud objektid, näiteks terasplaadid, näitavad pildistatud fotodel erinevaid eluvorme meenutavaid objekte. Need siis väljendavad arusaama, et heli abil saab aine struktuuri muuta. Emoto veekatsetest on näha, et vesi salvestab muusikas peituva info. Kui vett külmutada ja uurida, siis tuleb välja, et kauni kõlaga harmooniline muusika tekitab ilusaid jääkristalle, süngem muusika aga lõhub igasuguse struktuuri. Siit võib mõelda kuidas erinev muusika võib kehale mõju avaldada. Universumis on umbes paartuhat heli ja palju neist on harmoonilised ja korrapärased. Olen aru saanud, et väga palju sõltub ka meelestatusest, et kui suuta konkreetse muusikaga suhestuda, ükskõik mis stiilis ta ka ei oleks, siis võib muusika just väestavalt mõjuda. Siiski mürarikas muusika kokkuvõttes hakkab mõistust ja keha väsitama lõpuks. Mõtetega ja suhestumisega me tõstame ja madaldame oma energiataset, millega muutub ka meie meeleseisund.


Muusika vaheldamisel erinevalt moodustunud veekristallid

Viise kuidas helisid on igapäevaelus rakendatud

Vanematest kultuuridest nagu näiteks Indiast on tulnud tuntud muusika ja laulmise vorm nagu mantra, mis tähendab "vabastav ja kaitsev mõte". Mantrad on helid või sõnad, mida lauldakse kõnetaoliselt ning mis sel viisil palju kordi korrates muudavad teadvuseseisundit. Kõigis vanades šamanistlikes kultuurides on loitsitud, st korratud teatud sõnade või helide kombinatsiooni. Hindu traditsioonis on tuhandeid mantraid, millest igaühel on erinev eesmärk ja taotlus. Laias laastus jagatakse mantrad mõju järgi kolmeks:

1. laulja ühendamiseks mõne jumaluse või erilise energiavormiga

2. lauljale erilise väe andmiseks

3. tšakrate resoneerimiseks ja aktiveerimiseks kasutatavad mantrad.

Doktor Hebert Benson on uurinud mantrate mõju inimesele ja avastanud, et ühe sellise sõna kordamine tekitab täiesti mõõdetava efekti:

1. keha hapniku tarbimine väheneb

2. hingamisrütm aeglustub

3. südame rütm aeglustub minutis keskmiselt kolme löögi võrra

4. aeglustub ainevahetus

5. alfalainete osakaal ajurütmides suureneb

Ka meie eesti vanarahvas ei olnud kauge mantratest ja loitsmistest. Eestlased on korralikult karastanud läbi maausu ja šamanistlikest elementidest. Põhiline tegevus oli neil orjapõlves laulmine, sest see oli moodus kuidas päeva üle elada ning valust vabaneda. Sama teema oli mustanahalistel kui vangitöölised bluusi laulsid.

Helisid on kasutatud ka manipulatiivseks tegevuseks. Sõjategevuses on USA sõdurid lasknud valju rokk muusikat talibani sõduritele, et nende und ja rahu rikkuda ning neid kiiremini alistada. Erinevates kauplustes on sellise taotlusega muusika, mis viib kliendi sellisesse meeldivasse seisundisse, et ta ostaks palju rohkem tarbeesemeid. Taimedele lastakse harmoonilist ilusat muusikat, et nad kasvaksid kiiremini ja oleksid viljakamad.

Jätkub 3. osas, mis jääb loodetavasti viimaseks!


Video onkoloogist Dr. Mitchell Gaynorist, kes võttis heliteraapilise elemendi juurde oma traditsioonilise meditsiini praktikasse, et tegeleda vähi haigetega.

Sõnaseletused

Brahman* - metafüüsiline kontseptsioon, mis väljendab kõige eksisteeriva ühtsust terves universumis

Astraal* - on ühtlasi ka üks inimese energiakehadest. See keha asub füüsilisest kehast kuni mitmekümne sentimeetri kaugusel, ümbritsedes seda aurana. Esoteerika kirjeldab astraali ehk kehavälist kogemust ka hingena või teadvusena, mis suudab kehaväliselt rännata mööda universumit ja planeete.

Kasutatud kirjandus

Holistika Instituudi konspekt

"Elululille iidne saladus", I osa - Drunvalo Melchizedek

197 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page