top of page

Olla sügisel rõõmus või sünge?

Updated: Oct 6, 2020

Kas tüüpiline on olla sügisel meeleolu langustes või pigem väge ja teotahet täis? Esimese video lõpus ka üllatus. Uus hooaeg on paratamatult juba vähese valguse poolest heatuju hormoone saboteeriv ning vajame erinevaid lähenemisi, mis meid tasakaalus hoiaks. Jagan video esimeses osas oma kogemusi ja praktilisi ning vaimseid teadmisi, mis on mind viinud nägema sügist kui sama toreda hooajana nagu igat teist ja hoidnud hea energia taseme juures. Jutustan lugu, kuidas olen leidnud just endale sobivad abivahendid millega julgustan ka teil üles otsima.




Video sisu - Olla sügisel rõõmus ja õnnelik - I osa


00.00-14.47 minut - Kuidas mõtestada lahti enda jaoks mis sügisel ennast emotsionaalselt rohkem alla viib ning kuidas näha nii igas hooajas kui ka sügisel oma võlusid (ilusad värvikad sügislehed, rohekas loodus ja tema kirevad helid, krabisev vihm akna vastu ja nii edasi)

14.47-18.45 - Karastamine ja külm dužž kui keha ja vaimu tasakaalustaja

18.45-21.35 - Heliteraapia, muusika tasakaalukas mõju, mida saab ka oma kodus rakendada (jagan materjali all pool)



Video sisu - Olla sügisel rõõmus ja õnnelik II osa


Arutlen kõigest, mis siin maailmas võib meie vaimset ja füüsilist tervist mõjutada, kus pimedamatel aegadel vajame hoolsamalt enda jaoks parimat tuge, et tunda parima vormi juures emotsionaalselt ja füüsiliselt. Olgu minu näpunäited kasvõi inspiratsiooniks, et hakata otsima endale sobivaid toetavaid lahendusi, mis aitavad vaimset ja füüsilist tasandit tasakaalus hoida ning mida võiks harjutada TEADLIKULT (rõhutan) järjepidevalt tegema.


00.00-11.20 minut - Kas oma hinge teekonna ja elu tõeliste eesmärkide järgimine on üks õnne faktoritest?

11.20-14.10 - Millised toitained määravad suures osas meie energiataset? Kuidas omastada erinevaid vitamiine võimalikult efektiivselt.

18.07-32.10 - Värvide, valguse ja vibratsioonide olemus ning mõju meie tervisele. Arutlen kas värvid võiksid mõjutada meie emotsioone, samuti ka erinev valgus, mida kasutame kodudes (erinevat valgust andvad lambipirnid). Mis asjad on vibratsioonid läbi valguse ja helide/muusika. Kas valgus ja värvid saaksid meid sügisel toetada?


Materjali punase valguskiire teraapiast all pool. Samuti ka erinevate värvivalguste vaatamisest ning emotsioonide ümber programmeerimise tehnikast (ETT - Emotional transformation technique)


32.36-35.00 Laulmise, vilistamise, ümisemise/häälimise (häälejooga) tervendav mõju (tutvustav ja õpetav video all pool)





Jagan siia materjali, mis puudutab videoid:


1) Pildina lisatud erinevate lambipirnide värvispekter. Ilmselgelt on päevavalgus kõige terviklikum nagu tabelilt näha, halogeen, hõõgpirn, hõõgniitpirnid väga head tervisele. Luminofoor, säästupirnid ja LEDid kui sellised pole paraku tasakaalustatud ja häirivad närvisüsteemi õhtuti ja ka siis kui ollakse väsinud sõltumata kellaajast.


(nutitelefonis suurendage ehk zoomige pilti)



2) Päikese asendus sinu kodus kui pidevalt pime - terapeutiline valgus



Biofotooniline punase valguskiire (biophotonic red light therapy) tervendav mõju, mida on teaduslikult selgeks tehtud. Kasutatakse ka näiteks saunas või trenni tehes, et effektiivsemalt soodustada lihaste ja rakukudede paranemist ja muud sellist.




Näide Emotsionaalse transformatsiooni teraapiast (ETT - emotional transformation therapy) emotsioonide ümber programmeerimisest värvivalguse vaatamise abil




Demonstratsioon ETT-st - teraapia sessioon




3) Teraapiline muusika ja binauraalsed helid (binaural beats) millest viimaseid on hea kuulata kõrvaklappidega

Minu kanalil kokku korjatud meditatsiooni ja teraapiline muusika https://www.youtube.com/playlist...



4) Hääle teraapia/hääle jooga/tervendamine hääle abil

Tutvustavat juttu läbi teaduslike uurimuste ning praktilised harjutused.



Minu põhjalik video häälega tervendamise olemusest ja harjutused





5) Hingamistehnikaid, et rahustada närvisüsteemi ja lahustada emotsioone ning parandada vaimset tasandit. Hea oleks teha totaalselt 5-15 min vastavalt vajadusele ning soovi korral 2-3 korda päevas või siis kui kohe vaja on.


*Lihtne tehnika mida ka kõndides õues teha - 3 sekundit sisse hingata rahulikult, 3 sekundit paus ja 3 sekundit välja.


*5 sekundit sisse aeglaselt ja 5 sekundit välja ning muudkui korrates tsüklitena.

Info kohaselt hea südame tasakaalustamiseks viies harmoonilisse rütmi.


*Negatiivsuse vabastamiseks

4 sekundit hingata hästi sügavalt sisse, 4 s pausi ja 8 sekundit välja.




Pilt tehtud sügisesest Maarjamäe piirkonnast vaateplatvormil. :)

Kas antud värvikuvand pole mitte ilus osa sellest hooajast?




Mõnusat, rõõmsat ja ilulist sügist!!





Kui teile meeldis minu artikkel ja sooviksite kursis olla järgmiste postitustega/tegemistega/üritustega (kontserdid, heliteraapia, loengud vms), mis ma korraldan või milles võtan osa, siis võite lehe kõige all pool olevasse e-maili kasti oma e-posti kirjutada või meeldivaks panna Indrek Himma Hingetund facebooki lehe, et saada läbi selle teavitusi :)







105 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page