top of page

Tõde vaktsiinide taga?

Updated: Jun 6, 2020


Maailmas on üheks tundlikumaks teemaks vaktsiinid, mille ümber on tekkinud omavahel sõdivad leerid. Tõde muutub aina hägusemaks kui seda serveerida läbi verbaalse sõneluse ning võimuvõitluse. Öeldakse, et hirm müüb. Sattusin juhuslikult läbi otsingumootori lugema perekooli foorumist ühe inimese kartuslikku postitust, kus kõlas: "Nakkushaigus on tulekul, parem kartke seda kui kardate, kas vaktsiinid on ohutud!". Ravimiameti lehelt kostub alt paremast all nurgast loosung:"Ära mängi oma tervisega - ravim osta ainult apteegist!". Kui ei osata muudmoodi oma tervist hoida ega haigusi ravida, siis tundub vähemasti, et müüb selline hirmutaktika väga tõhusalt ja sel juhul farmaatsiatööstus toitub edukalt klientidelt saadud tulust. Hirm on parim inimesi liigutama panev kontrollimise vahend. Jälgides aastaid vaktsiinipoliitikat, vaadeldes vastanduvaid arvamusi ja teooriaid, suheldes erinevate inimestega vaktsineerimise kogemustest, tekib tõsine tundumus mulle, et midagi on vaktsineerimise fenomenis väga mäda. See on aga minu tunnetus ning jagan siin neutraalselt kõigest oma muljeid. Mis võib siis ikkagi tõde olla vaktsiinide taga? Paraku pole konsensusele erinevad teadlased, arstid jt jõudnud. On tuline vastuseis erinevates opositsioonides.

Kas vaktsiini koostisosad on ohutud?

Eesti meditsiini portaalist www.rx.ee saab vaktsiini pakendi infolehtedest sisalduvaid aineid lugeda, aga www.vaktsineeri.ee immuniseerimiskavast saab enne järgi vaadata vaktsiinide nimetusi, mida süstitakse. Mida "Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele" raamat ütleb on see, et lisaained (nagu konservandid, vaktsiine tugevdavad ained) isegi oma lubatud koguses võivad metallidega segunemisel olla ohtlikud. PS. Seda raamatut hakkan korduvalt mainima siin rohelise raamatu nime all (sealt saab lugeda ka eesti lugusid seoses vaktsiinidega). Raamatu koostas Pariisi Nord ülikoolis bioloogiat ning Genfis Steliori Teaduskolledžis toitumist ja toidutalumatust õppinud Madleen Simson ning Tartu Ülikoolis ajakirjandust õppinud, vabakutselisest ajakirjanikust Egle Oja. Ravimiamet ütleb, et lisaained on ohutud, aga rohelise raamatu kohaselt, millega ei arvestata on see, et ei teata kui palju mürgiseid raskemetalli ühendeid võib lapse sees juba algselt sündides olla. Raamat kirjutab, et arstid ei tegele beebide kontrollimisega emalt võimalikult päritud raskemetallide suhtes (neid võib organismi tänapäeval sattuda läbi heitegaaside, tööstuse tagajärjel õhku paisatud ainetest, saastatud veest, deodorantide ja ravimite kasutamisest, alumiiniumit sisaldavat foolium hõbepaberit kasutades jpm) ega ei kontrollita ka võimalikke perekonnast edasi päritud allergiaid. Arstid ju ütlevad, et palun teavitada võimalikest allergiatest enne vaktsineerimist. Nõnda siis topitakse meie riigis B-hepatiidi süst juba 12-tunnisele lapsele kui just ema ei kirjuta alla avaldusele mitte seda teha. Vaktsiinides sisalduvad lisaained on sorbitool ja mannitool ehk suhkrud, muna, nõrgestatud viirused, igasugused tööstuslikud ühendid jms. Iga vaktsiin on oma koostisosade poolest oma nägu. Räägin veel ajaloost. Aastakümme või rohkem tagasi sisaldasid vaktsiinid veel konservandina (säilitusainena) väga mürgist etüülelavhõbedat ehk tiomersaali. Pensionile läinud, endise Kentucky Ülikooli professor Boyd Haley sõnul pole keegi selle ohutust võimeline kontrollima, sest see on nii toksiline ja kui süstida väidetavalt seda loomale juba väikeses koguses, siis haigestub tema aju, suretades elusas koes rakud. Haley väitel süstida mõnekilost last on sama kui süstida 30 vaktsiini 100-kilosele täiskasvanule ühe päeva jooksul. Tiomersaali komponendina kasutamise lubamisega jäi meie riigile tootev vaktsiinifirma GlaxoSmithKline Biologicals vahele Terviseinspektsioonile aastal 2003. Artiklit saab lugeda siit. Tänaseks on Ravimiameti kohaselt väidetavalt likvideeritud vastav aine ning GlaxoSmithKline on jätkanud tänaseni erinevate vaktsiinide tootmist meie riiki. Selle firma korruptsiooni ja kuritegelike lugude kohta lisan allikaid all pool olevasse lisainfo sektsiooni.


Postitan aga siia järgmisi ohtlikke ühendeid, mis eksisteerivad eesti vaktsiinides:

*Alumiinium (alumiiniumhüdrooksiidi kujul) - tegin uurimuse meditsiini portaalist rx.ee ning seal tuleb meie vaktsiinide koostisosi uurides välja, et enamus sisaldab seda ainet. Alumiiniumit peetakse närvimürgiks, millega leitakse seoseid Alzheimeri tõve ja teiste närvisüsteemi haigustega.

*Formaldehüüd - sellega pannakse viirus vaktsiinis magama, aga see aine võib kehas laguneda ning taas elutsema hakata. Kemikaalide Teabekeskuse andmete järgi on see 3. kategooria kantserogeen (vähki tekitav aine). Kroonilise mürgistuse tagajärjeks on närvisüsteemi kahjustusd jm kehalised kahjustused. Rx.ee infobaasist leidsin Pentaxim (lühendiga DTaP-IPV-Hib) vaktsiinist formaldehüüdi, mida süstitakse immuniseerimiskava järgi 3-kuusele lapsele.

*Trometamool - Michel Georget raamatu järgi (viide on lõpus) on see ärritava toimega nahale, seda kasutatakse ka kosmeetikas ning apteegi ravimites ja on vastunäidustatud alla 6-aastastele lastele. See sisaldub samuti Pentaxim vaktsiinis nagu ka formaldehüüdki.

*Aminohapped ehk valgud - Vaktsiinides leidub ka lisaaineteks võõrvalke, mis luuakse loomade ning inimeste abordiga saadavatest rakkudest ning nendest tehakse antigeene, mis on toksiinid. Nende põhimõte on tekitada kehas immuunsusreaktsiooni. Austraalia Dr. Gyna Chaford ütleb, et valgud on mõeldud kehas lagundamiseks söömise teel, mis jõuavad otse seedetrakti aga kui süstida, siis vereringesse jõudmise korral, lööb keha häiresignaale ning aktiveerib teatavad kaitsemehhanismid, mis pole mõeldud loomulikul viisil valkude omastamiseks juhtuma. Nõnda seostatakse autoimmuunhaigusi nagu gluteenitalumatus, aneemia, kilpnäärmehaigused, multipleksskleroosis ja ka toiduallergiad (muna, pähklite jm osas) võõraste valkude süstimisel. Allikas

Näited: Pentaxim ja Tetraxim Eestis süstitava vaktsiini nime rx.ee infobaasi sisse lüües, leiab aminohapped infolehe koostisosadest üles.

Need on mõned ained, mille leidsin immuniseerimiskavas olevate vaktsiinide seast. Nagu öeldakse ka toitumise osas, tihtipeale ei ole niivõrd toiduained individuaalselt mürgised, vaid nende erinevad kombinatsioonid. Ja kui leidub inimese kehas veel võõrkehasid, siis seda ettearvamatum on kehaline reaktsioon. Mürgikokteil missugune. GlaxoSmithKline, üks põhilisi meile vaktsiine tootev firma, kes eelmises artiklis oli minevikus välja tulnud tiomersaali sisaldavate vaktsiinide tahtliku müügiga, omab veel säärast mainet. Nad olevat kallanud "kogemata" viiruslikke baktereid Belgia jõkke, vabandanud ning seejärel väljastanud nende jaoks vastavad vaktsiinid. Lugege siit.

Roheline raamat kirjutab, et vaktsineerimisprotseduur võib kaasa tuua vaktsineerimisjärgse entsefaliidi, mille kulg on märkamatu. Lisaks ütlevad perearstid, et kõrvalmõjude kogemine on loomulik nähtus nagu ravimitegagi, millega jäetakse mulje, et nendesse võib suhtuda südamerahuga. Süvenenumad neuroloogilised kahjustused võivad tekkida alles hiljem, mille põhjal ei või aimata, et tegemist on vaktsiini tagajärjega.

SAVE (Rootsi Vaktsineerimisvastane Ühendus) raamatu kohaselt võivad mõningad tüüpilised reaktsioonid viidata entsefaliidile:

*Kõrge palavik

*Ebanormaalne väsimus

*Kesknärvipõletik

*Kõhulahtisus

*Köha

*Tugev karjumine ja nutt

*Krambid

*Lihaskontrolli kaotus

*Hingamisraskused ja allegia

*Unehäired

*Peavalud, millega võivad tekkida järgmised käitumuslikud reaktsioonid: laps taob pead vastu seina, põrandat või midagi muud, karjub ja nutab

Krampe koges mu õe tütar ühe kuuselt, kui talle süstiti teist korda B-hepatiidi vaktsiin. Edasised süstid jäeti katki, sest vaatepilt oli õõvastav. Osa pahaaimamatuid terviseprobleeme, mis võivad tekkida, kuid hiljem on raske eristada vaktsiinide tagajärgede või geneetiliste päritud haiguste vahel. Need diagnoosid või sümptomid võivad olla allergiad, seedimishäired, arengupeetus, hüperaktiivsus, keskendumis- ja õpiraskused, autoimmuunhaigused, vanemas eas multipleksskleroos (võimalikud sümptomid nagu lihaste ja jalgade nõrkus, lihaste värinad, kognitiivsed häired jm). Paljud arvavad, et isegi autism on seal nimekirjas aga kõvat vastuseisu esineb antud diagnoosi puhul meditsiini teaduskonna poolt. Õnneks saab käitumis- ja unehäireid, keskendumisraskusi, hüperaktiivsust tervislikuma toidumenüü valimisel ravida.


Vaktsiinid tugevdavad immuunsust?

Põhiline lause, mida võid meditsiinikogukonnast kuulda on, et vaktsiinid tugevdavad immuunsust. Rohelisest raamatust võib lugeda, kuidas me omame unikaalseid ainuomaseid geene, mida märgib molekulaarne HlA-süsteem. See pidavat näitama kas inimesed jaotuvad geenide poolest headeks, keskmisteks, halbadeks või mittetaluvateks vaktsiinide suhtes. Lääne-Aafrikas omavad 40% nigeerlastest HLA-markerit B53, mis annab vastupanuvõime malaaria vastu, kuid mitte 100% rahvast. Tõhusa immuunsuse kujunemine on seotud teatud HLA-molekulide olemasoluga või hoopistükkis mõndade puudumisega. Sellega seletatakse, miks ei saa öelda, et vaktsiinid saavad kõigil tugevdada immuunsust sellega. Nii väidab professor Georget. Ei oska ise seisukohta võtta, kuidas peaksid vaktsiinid immuunsust tõstma, juhul kui keegi peaks kõrvalmõjusid kogema. Tean vaid seda, et kui keha on nõrgestatud ja ta peab mürgistuse läbima, millest kõrvaltoimed esialgselt tekivad, peab immuunsus sellega võitlema ning selletõttu ta nõrgeneb.

HPV (emakakaelavähi) vaktsiini trend

Meie sotsiaalministeerium on sõlminud lepingu, et võtta vastu HPV vaktsiin ja lasta teismeeas tüdrukuid vaktsineerida alates 2018. aastast. Artikkel. Tegemist on inimese papilloomviirusega, millest väidetakse arenevat võimalikku emakakaelavähki või teisi kasvajaid. Viirus levib sugulisel teel ja pidavat olema nakkav. Sotsiaaldemokraatidest arvab Jevgeni Ossinovski, et vaktsiin on tõhus ja toetub enesekindlusega rahvusvahelistele uuringutele. Küll aga on jäetud tähelepanuta mitmed uuringud, perekondades asetsevad skandaalsed lood ning häirekella löövad paljude riikide mured. Põhilised lastevanemate kurtmised seisnevad oma tütre neuroloogilistes ja psüühilistes probleemides (laps ei saa enam hästi liikuda, sporti teha ning on sunnitud ka mõningatel juhtudel ratastoolis olema, lugu Alisa Duckworthist) ning leidub isegi surmajuhtumeid. See on kõik vallandunud pärast HPV vastu vaktsineerimist, uurimata, kas leidub seos vastava vaktsiiniga või mitte. Meile tuleb ta kahes annuses aga mujal süstitakse seda isegi kolm korda. Jaapan on selle tänaseks osaliselt keelustanud, kuid 2013. aastal lõpetas tervishoiuministeerium vaktsineerimise soovitamise. Põhjuseks olid meedias levinud skandaalsed lood tüdrukute terviseprobleemidest pärast HPV vaktsiini süstimist. Inglismaa enimmüüdud ajaleht Daily Mail lausa kajastas lähiajal surmajuhtumit ning tegi pika analüüsi erinevate allikate põhjal. Lugeda saab siit. Kas vaktsiinide valdkonnas survestatakse omakasu saamise nimel riikide valitsusi, näitamaks ette oma laboris privaatselt läbiviidud uuringuid ? Postitan siia Gardasili (HPV vaktsiin, mis tuleb meile Gardasil 9 nime all) vaktsiinide fenomenaalse loo Hispaaniast dokumentaalfilmina, mis räägib sellest, kuidas HPV vaktsiini poliitika löödi läbi, kuigi emakakaelavähi protsentuaalne suhe oli Hispaanias väga madal. Selle teema lõpetamiseks riputan siia ka ettekande, mis oli Jaapanis murekoht HPV vaktsiini ohutuses. Põhi rõhk on see, et kunagi ei tea reaalselt kas vastav vaktsiin aitas midagi ära hoida või mitte. Lisamaterjali saab lugeda veel lehe lõpus.


Farmaatsiatööstuse valed - HPV vaktsiin (eesti subtiitritega)

Lõppsõna

Ma ei tee siin kindlasti vastanduvat propagandat, küll aga kajastan neutraalselt kõiki allikaid ja teadmisi, mida olen aastate jooksul kokku korjanud. Mitte, et vaktsiinide ideoloogia halb oleks aga tasub tõsiselt mõelda selle ohutuses, vaatamata, mida ühed kindlad arstid või teadlased ütlevad. Hea oleks kaaluda ka, mida teisel seisukohal olevad teadlased arvavad. Kui vaktsiinifirmad käivad agressiivseid strateegiaid välja vaktsiinide turundamises, tundub selles midagi veidrat minu jaoks. Lõplik otsus jääb muidugi teiste teha, mida nad oma eluga peale hakkavad, aga kõige tähtsam on minu silmis see, et inimesed oleksid informeeritud ja teadlikud võimalikest seostest. Kurb on see, et ei kuulata lapsevanemate kogemusi oma lastega seoses ja kõik tõsisemad tervise kõrvalekalded ka pärast kohest vaktsineerimist ei seostata millegipärast mitte kunagi vaktsiinidega, mis tundub veider. On üksikuid arste, kes on ise julgenud kahelda vaktsiine. Igal juhul tekitab minus valvelseisu ja kohati ka hämmingut, mis toimub meditsiinimaailmas ning miks leidub nii palju skandaale, isegi kui väidetakse kindlameelselt, et kõik on ohutu ja turvaline. Paljud arvavad, et vaktsineermispass võib peegeldada kokkulangevusi tõsisemate haigestumistega ning, et vaktsineeritud lapsed haigestuvad sagedamini kui mittevaktsineeritud. Minumeelest nukker asjaolu on veel see, et näiteks USAs FDA organisatsioon, kes annab nõusoleku ravimite ja kõige muu kasutamisele meditsiini valdkonnas ise ei tee ravimite teadusuuringuid ega katseid. Nad vaid loevad läbi farmaatsia firmade poolt tehtud teadusuuringud, mis on läbi viidud palgatud teadlaste poolt ning see ei anna kunagi usalduse garantiid, et vastavaid uuringuid ei oleks võltsitud. Andrew Wakefield oli minu silmis üks potentsiaalne meditsiini uurija, kelle soov oli maailmas kohendada vaktsiine ohutuks. Tänaseks on ta nö meditsiini leeri poolt läbi kohtuistungite maatasa tehtud. Ta oli rõhutanud, et probleem on rohkem selles, et süstitakse nii varajases imikueas, mil lapse immuunsus pole korralikult välja kujunenud. Nõnda peab väga varajane organism võtma vastu võõraid ühendeid (lisaks nõrgestatud viirusele), mille keha tuvastab rünnakuna ning seejärel hakkama end kaitsma. Üks asi, mis mulle veel pähe ei mahu on see, kuidas peavad arstid ette kujutama, lähtudes oma õpitud kooliprogrammist, et kõiksugused (rõhutan, et kõik) kõrvalmõjud on normaalsus. Nii rahustatakse lapsevanemaid, kui laps põeb tervise kõrvalekaldeid, korrutades, et see on loomulik. Sama asi on antibiootikumide puhul. Toon ühe näite MMR vaktsiini (leetrid, mumps, punetised) Priorixi võimalikest kõrvalmõjudest.

Pärast Priorix’i turuletulekut on vähestel juhtudel teatatud järgmistest kõrvaltoimetest: •liigese- ja lihasevalu •trombotsüütide arvu languse tõttu kergemini tekkivad veritsused või väikesed täppverevalumid •ootamatu eluohtlik allergiline reaktsioon •peaaju-, seljaaju- ja perifeersete närvide infektsioon või põletik, mis tekitab mööduvaid kõndimisraskusi (kõnnaku ebakindlus) ja/või mööduvat kontrolli kadumist kehaliigutuste üle; mõne närvi põletik, millega võib kaasuda „pindude ajamise” või nõeltega torkimise tunne või tundlikkuse või normaalse liikumisvõime kadumine (Guillaini- Barré sündroom) •veresoonte blokaad või kitsenemine •multiformne erüteem (sümptomiteks on punased sageli sügelevad laigud, mis sarnanevad leetrite lööbele ja mis algavad jäsemetel ja mõnikord näol ning ülejäänud kehal) •leetrite- ja mumpsi-laadsed sümptomid (sealhulgas mööduv valulik munandite paistetus ja näärmete paistetus kaelapiirkonnas). Allikas: http://rx.ee/p/2471-priorix.html?showall=&start=1


Kui teile meeldis minu artikkel ja sooviksite kursis olla järgmiste postitustega/tegemistega/üritustega (kontserdid, heliteraapia, loengud jm põnev), mis ma korraldan, siis võite lehe kõige all pool olevasse e-maili kasti oma e-posti kirjutada, et saada läbi selle teavitusi :)



Lisainfo:

GlaxoSmithKlinei, meie riiki vaktsiine tootva firma illegaalne tegevus

https://healthimpactnews.com/2014/gardasil-vaccine-spain-joins-growing-list-of-countries-to-file-criminal-complaints/ - kriminaalsed kohtuasjad HPV vaktsiini manufaktuuri vastu erinevate riikide poolt



Kasutatud materjalid:

Raamat "Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele", autorid Madleen Simson ja Egle Oja - koostatud erinevate teadlaste, raamatute, uuringute ja eestlaste lugude põhjal.

Raamat "Vaktsineerimine... mõrv roosa katte all" : [tõlgitud rootsi keelest], SAVE (Rootsi Vaktsineerimisvastane Ühendus), 1996

Raamat "VAKTSINEERIMINE. VARJATUD TÕDE", Michel Georget

1,077 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page