top of page

Teadvus kui seni lahti mõtestamata maagiline nähtus? 2 osa

Updated: Aug 14, 2019


Kirjutatud 24.08.16

Esimeses osas sai räägitud, et kogu füüsiline elav maailm on omavahel kõigega seotud. Seekord räägin konkreetsemalt, kuidas meie mõtete tasand seostub meid ümbritseva mateeriaga.

Ka meie keha liigitatakse mateeria hulka, sest ta on ainekogum nagu iga teine objekt ning meie keha saab samuti lõhkuda nagu igat teist esetki. Sõltub ainult millisel viisil - kas vaimsel või füüsilisel tasandil. Võimalik, et sügaval subatomaarsel peentasandil ei saa teadvusel ja mateerial üldse vahet teha kvantfüüsika kohaselt. Kindlasti tekitab mõnel lugejal kohe valvehoiak, et mis mõttes saab objekti samastada meie mõtete ja tunnete tasandiga kui teadvuse kogumina. Aga selleks ma siin kirjutangi, et neis teemades selgust luua. Kuna väga paljud vaimsed õpetlased, müstikud, astroloogid, sensitiivid ja ka paljud kvantfüüsikud on tõdenud, et hetkel ärkab inimkond üha rohkem oma senisest materiaalsest maailmapildist, mis on tingitud maakoore Schumanni resonantsi muutusest, mis mõjutavat meie teadvuse arengut, siis ka mina tunnen vajadust rääkida teemadel, mis aitaks inimestel leida uuesti üles enda algne olemus ja taastada oma suhted looduse ning enda isikliku väega. Muistsetes tsivilisatsioonides tundus see rohkem paigas olevat. Universaalset energiavälja kui ühtset infoväljaga ühendust kogu maailma ja elava vahel on tuntud vanades kultuurides erinevate nimedega, eluenergia ehk prana (India), chi (Hiina), ki (Jaapan) ja mana (Havai). Olen pannud tähele üha enam inimesi enda ümber, kes mõtlevad järjest rohkem kastist välja ning teadvustavad, et me oleme midagi enamat kui mateeria. Oleme energia peentasandil nagu terve maailm. On aeg taastada vanad tarkused.

Teadvus on psüühika võime peegeldada taju mõtlemise ja tahte vormis psüühikavälist materiaalset ja ideaalset maailma ja ka iseennast - Eesti Entsüklopeedia.

Nüüd võin sisse tuua kvantfüüsika, mille teemadel on rääkinud nt kuulsamatest füüsikutest David Bohm, kes on arendanud kvantfüüsika vaateid. Ta kirjeldab meie aju, maakera ning kogu universumit kui ühtset holograafilist mudelit, mis koosneb peentasandil ülipisikestest kvantosakeste kogumist, kus osakesed on üksteise asukohast kogu aeg teadlikud. Sõltumata nende omavahelistest kaugustest, toimub nende vahel informatsioonivahetus silmapilkselt. Sellega selgitab David, et sügavamal reaalsustasandil ei ole need osakesed kui eraldiseisvad objektid, vaid täiesti üks ja seesama osake. Kogu füüsiline maailm koosneb taolistest kvantosakestest, justkui nagu ruumiline foto hologrammina. Hologrammi mõiste tähendab ruumilist fotot, mille valmistamiseks kasutatakse laservalgust. Hologrammi iga osa sisaldab endas informatsiooni objekti kui terviku kohta. Tehti katse laservalguse suunamisega vaasile, millest tekkinud hologrammi kuvandist võeti üks väikene tükikene vaasi kogumikust ja suunati laser selle peale. Lõpptulemusena projitseeris laseri valgusvihud endiselt terve vaasi ruumilise foto. Seetõttu tehakse järeldus, et sügavamal tasandil on kõik objektid universumis omavahel seotud. Selle teooria kohaselt on inimajus olevad elektronid ühenduses näiteks Andromeeda udukogus asetsevate tähtede elektronidega ja veel nii, et informatsioon nende vahel ei liigu 2200 aastat nagu kuluks valguskiirusel, vaid silmapilkselt. Paljud teadlased arvavad, et universumi holograafiline mudel on senistest mudelitest kõige selgem ja loogilisem. Nad on veendunud, et just sellisest käsitlusest lähtudes on võimalik leida seletus paljudele senilahendamata mõistatustele nagu näiteks paranormaalsetele ilmingutele. Universumis, kus kõik on kõigiga seotud, ei ole muidugi raske seletada telepaatilisi võimeid ja muidki inimtaju sügavustes toimuvaid mõistatuslikke nähtusi.

Teadvuse protsessid toimuvad peentasandil ehk kvanttasandil, st ühendväljas. Tänapäevane kvantfüüsika seletab, et eksisteerib ühtne energiaväli, mida nimetatakse ka nullväljaks. See on nähtamatu struktuur, mida maailm hoiab koos ja see talletab kogu informatsiooni, kus minevik, olevik ja tulevik esinevad samaaegselt. Siinkohal võib paremaks mõistmiseks taaskord appi võtta eelnevalt kirjeldatud holograafiline mudel, et kõik on kõigega seotud. See seletaks ka selgeltnägemised ja sensitiivide võimete fenomenid lahti. Infot kui energiat kirjeldatakse ka vibreeriva lainena, sest kvantidel on nii strukturiseeritud osakeste kui ka vormita lainete omadused ja et vibratsioon levib laine kujul ning võngub. Kõigel olemasoleval peentasandil vibreerival mateerial on oma võnkesagedus (lainete võnkumise kiirus) hoolimata sellest, kas tajume seda kuulmise teel või mitte. Igal kehaorganil, luul ja koel on oma sagedus, mida saab kuulda heli kujul, sest vibratsioon tekitab kõla. Koos moodustavad nad ühendatud sageduse, sellise harmoonia, mis on inimese isiklik võnkumissagedus. Ka toidul on oma võnkesagedus ja vibratsioon. Süües madala vibratsiooniga toitu (näiteks madalama toiteväärtusega rämpstoit) läheme ise ka madalamale, sest sa oled see, mida sööd. Kui sööd aga kõrge vibratsiooniga toitu, siis keha üldine võnkesagedus tõuseb ja haigused ei saa seal enam elada. Sedamoodi on toitumist kõige lihtsam kirjeldada, et aduda, mis juhtub kui süüa saastatud toitu. Mõttejõust rääkides, teatud hetkedel kui fookus on piisavalt tugev, suudab teadvus resoneeruda mateeriaga subatomaarsel (peenmateeria*) tasandil ja hakkab pulseerima samal sagedusel vibratsiooni kujul, sest mõttejõul on oma vibratsiooni laine bioenergeetika ekspertide sõnul. Ehk mäletate stseeni filmist "Matrix", kus Neo puutus väikese lapsega kokku, kes suutis oma teadvusega samastuda lusika infostruktuuriga ehk tema infoväljaga, murdes selle mõttejõul ja lausudes, et lusikat pole olemas. Küllap seal mõeldi ülekantud tähenduses, et lusikas on kõigest materiaalne illusioon, mis pole jääv, vaid hetkeline nähtus siin muutlikus universumis, sest kui eset enam materiaalselt ei eksisteeri omab maailma infoväli ikkagi informatsiooni tema olemuse kohta. Mateeria tekib ja kaob. Kujutan ette, et kui telekinees ehk mõttejõul objektide liigutamine on tõesti võimalik, siis nõuab see meeletut praktikat mõttetasandil, et hoida oma pea selgena igasugustest muudest mõtetest. Nõuab see meeletut keskendumist, energiat ja mateeria infostruktuuriga suhestumist. Telekinees on joogide seas tuntud hinduismi ja budismi kultuuris. Kuna teadvus toimib väljatasandil, siis holograafilised protsessid hõlmavad kogu keha. Keha reageerib mõtetele, tunnetele ja tajudele otsekohe ja tervikuna. Seepärast on olemas ka vana ütlus, et me mõtleme ennast tihtipeale ise haigeks. Kurb, kuid tõsi.


Kas tuleb meelde vanasõna "mida külvad, seda lõikad" või "sa saad seda, millesse usud"? Tundub, et läbi kvantfüüsika seletuste on selle tõde täiesti omal kohal. Kosmiline loodusseadus, mida kutsutakse külgetõmbeseaduseks ütleb seda, et sarnaste vibratsioonidega sagedused nagu näiteks mõtted tõmbavad sarnase sagedusega sündmusi, kogemust, kogemist ja ka materiaalsust oma ellu ligemale. See, mis toimub meie teadvuses, mõjutab meie maailma. Võime tervendada ennast läbi oma mõtete, piisavalt tugeva sisendusena süstida endasse ja teistesse rohkem rõõmu ning ilmutada meie ellu unistusi. Mõtted ja tunded mõjutavad meie keha ja reaalsust. See tähendab ka holistilisust (kreeka sõnast holos, mis tähendab terviklikkust), see termin on holistilises teraapias põhikohal. Me võime sündmuste tõenäosust suurendada või vähendada. Tihtipeale arvavad inimesed, et nende soovid ei lähe täide või nad ei manifesteeri õigesti oma soove, aga põhjus on hoopis vales meelestatuses/tehnikas. Muidugi on ka olukordi, kus on selliseid soove, mis teiste pärast ei saa realiseeruda, sest neil on ka oma vaba tahe ja soov, seega läheb antud kontekstis manifesteerimine kollektiivse teadvusetasandini, kus teoks saab see soov, millel on suurim jõud ja TUNNE taga, et soov on juba jõustunud. Teadlane Gregg Braden, kes soovib spirituaalsust ja teadust ühte liita on väga vahvasti rääkinud soovide manifesteerimisest kui palve aktiveerimisest läbi tunde tunnetamise. Kuulata saab SIIT. Kokkusattumused juhtuvad kõige sagedamini siis kui oleme ülima ootuse seisundis. Suuremalt jaolt väidetakse esoteerilises kirjanduses emotsionaalse laengu ja elava kujutlusvõime kombinatsiooni virgutavat võimet võluda meie ellu seda, mida soovime ühel või teisel kujul. Duki ülikoolis 1950. aastatel korraldatud parapsühholoogia teaduslikud eksperimendid näitasid kahtlusteta, et kõige tähtsamad edutegurid meeltevälise taju testides olid innukus, suur huvi õigete oletuste loomise vastu eriti päeva alguses ja üldine lootusrikka ootuse tunnetus. Sellest saab põhjalikumalt lugeda SIIT. Ehk siis võib tõdeda, et meie teadvus, mis on meie mõtete, emotsioonide ja isikliku reaalsuse tulemus, kiirgab energiat info kujul ning see mõjutab vibratsioonina kogu universumit, saades tagasisidet välismaailmalt tulevaste kogemuste kujul.

Külgetõmbeseaduse arvatavad avaldumised minu elus 2013-2018

  • 2013 detsember - Kui kohtusin vioolamängijast tuttavaga, tutvustas tema mulle usugruppi mormoone. Mõni nädal hiljem hakkasin silma jääma mormoonidele ning isegi jehoovatunnistajatele. Küllap see oli elu poolt mulle genereeritud väljakutse, et osata inimestele öelda iseenesest väga lihtsat vastust "ei", kuna pidevalt jäin ka heaks saagiks kerjustele ja vaesele muusikule, kes tahtis oma ebakvaliteetset muusikat müüa. Lisaks jäin ette ka vanas korteris üleval korrusel elavale alkoholilembesele naabrile, kes üritas mulle 8 aasta vanust olympose digifotokat müüa.

  • 2014 jaanuar - ma olin pikka aega mõelnud taimetoidu peale ja siis hakkasid ühtäkki taimetoitlastest inimesed minu ellu tekkima.

  • 2015 1. kvartal - minu ellu tulid korduvalt inimesed, kes olid justkui kombinatsioonid inimestest minu minevikust, täiendunud või muu õpetliku eripäraga (pannes proovile mu hirme), tulles samu õppetunde mulle andma, mida olin korduvalt üritanud varasemalt läbida.

  • 2017-2019 võitsin facebookis umbes 20 loosimängu visualiseerides, kuidas hoian auhindu enda kätes, sellieid, mida tõesti VAJAN südamest (rõhutan). Siiamaani olen väga kiiresti manifesteerinud oma soovid läbi väga veidrate kogemuste.

  • 2017 tuli mu ellu väga lähedane ja minu maailmapilti jagav inimene, keda olin juba mõnda aega visualiseerinud, kuid saatsin soovid õhku ja keskendusin õnnelikult oma igapäevasele elule.

  • Heliteraapia tegemise jaoks manifesteerisin endale antiikesemete hinnaga helikausid, mille sain väga heade pakkumiste läbi lahkete müüjate poolt.

  • Uus korter tuli ühe nädalaga kui oli aeg otsima hakata ja tuli selliste tingimustega nagu olen alati unistanud (näiteks saun). Lähiajal olin kleepinud pilte uuest kodust unistuste kollaažile samuti.

  • Minuni on tulnud heade sidemete kaudu selline tööstiil nagu olen pool aastat juba ette kujutanud.

  • Siis kui hakkasin soovima täiustada oma muusika riistvara, kuid ei leidnud veel häid pakkumisi, tulid ideaalsed võimalused 4-5 kuud hiljem, sain endale väga ebatavalist teed pidi (isa sõber võitis defektiga instrumentide oksjoni, mille defekti lahendamiseks oli minimaalselt vaja nikerdada) 12-keelse kitarri ja maailmakuulsa kitarri võimu Marshalli.

  • Kõik, mida olen 2 aasta jooksul soovinud südamest on 80% juba jõustunud.


Muudad oma mõtteid, muudad oma maailma.

Noeetikat (uurib inimvaimu teadvust ja hinge, viies objektiivsed teaduslikud meetodid kokku ja näitab, kuidas on see seotud füüsilise maailmaga) käsitlevad kirjutised on juba üsna veendunud, et inimkond on astumas uude valgustusajastusse. Nii mõnedki kvantmehaanika rajajad, nagu näiteks Heisenberg ja Schrödinger, huvitusid müstikast ja esoteerikast, rääkimata Isaac Newtonist, kes on pannud alguse klassikalise mehaanika kuulsaimatele teooriatele. Viimase isiklike paberite kogust tuli välja avaldamata käsikirju, mis puudutasid teemasid, mida nüüd nimetatakse "okultseteks". Pärast tema surma leiti tema raamatukogust ristiusuga seonduvate roosiristlaste manifest, mille liikmed tegelesid võlukunsti, Kabala ja iidse Egiptuse müstitsismiga. Lisaks roosiristlaste ühendusele oli Newtonil sügav huvi mitte ainult oma alkeemiku töö kui ajaviite vastu, vaid ta ka uskus minevikust pärit esoteerilistesse tõdedesse ning valgustatud üksikisiku võimesse saada pilguheit loodusesse, füüsilisse universumisse ja vaimsesse maailma sügavamal tasandil. Minumeelest on see ehe näide sellest, kuidas mentaalteaduse ja müstitsismi piirid on ähmasemad kui esmapilgul võib arvata.

Öeldakse, et sa oled parasjagu seal, kus on sinu tähelepanu. Seega oled sa oma eluga hetkel just seal maal, kus olema pead. Elu on üks võimaluste kvantsupp, mis saadab sulle just neid õppetükke ning võimalusi, millele keskendud mõtetega kõige rohkem. Isegi alateadlikult, sest tegemist on sinu isikliku teadvuse pagasiga. Muidugi on olemas ka lisaks veel karma, mille peame eelmiste elude tõttu ära lahendama aga väga paljusid raskemaid sündmusi saame oma elus ennetada kui suudame juba varasemalt oma õppetundidest õppida ja teha võimalikult palju head maailmas. Seda nimetatakse karma lahustamiseks juba ette ära. Karma eksisteerib kas heal või halval kujul. Elus ei ole olemas juhuseid, vaid on olemas vaimsed sünkroonsused ehk siis nn kummastavad kokkusattumused erinevate inimestega, üllatavad kohtumised, avastused, mis tunduvad ülimalt tuttavalt, mis sõltub sellest, milliseid ideid ja mõtteid sa igapäevaselt genereerid enda peas. Olete pannud tähele, et näiteks mõtlete ühele kindlale inimesele, keda pole ammu kohanud ja samal päeval ühtäkki just kohtute temaga ning põrkate kokku. Või hoopiski mõtlete inimesele ja ta kohe helistab teile "juhuslikult". Tuntumad kvantfüüsikud, kes on kogu minu jutukremplit ise läbi töötanud on tunnustatud David Bohm, tuntum Dr. Amit Geoswami Indiast, Deepak Chopra, kes on kirjutanud "Kvantravitsemisest"; Michael Talbot, kes on kirjutanud "Holograafiline universum"; Arnold Mindell, kes on "Kvantvaim ja ravitsemine" autoriks ning paljud teised. Isegi Einstein seedis seda holograafilise maailma mudeli teooriat aga talle ei meeldinud see ning teooria oleks läinud vastuollu ka tema tuntud relatiivsuse teooriaga. Einstein nimetas holograafilist nähtust spooky action at a distance-iks (kõhe aktsioon kauguses).


Raamat "Kadunud sümboli taga" kirjutab: "Liikumine jõudis suurele ekraanile 2004. aastal filmiga "Mida me üldse teame?", millest sai üllatuslik kassahitt. Film, mis ühendas füüsikute, kirurgide ja mitme noeetikateaduste instituudi liikmega tehtud intervjuud jutustavate lõikudega."(Seda saab SIIT vaadata. Uuriti teemasid nagu inimmõtte mõju füüsilisele reaalsusele. See on vaid aja küsimus, millal suudetakse kogu seda kontseptsiooni globaalsel tasandil hakata hoomama, sest nagu ka Einsteinil võttis tohutult kondijõudu, et tõestada oma teooriate tõepärasust ning pälvida üldsuse heakskiit, siis nii läheb ka järgmisel vapral kvantfüüsikul.

Sellega lõpetan ma oma kaheosalise teadvuse müsteeriumi jahumise. Arvatakse, et universum on üks suur kosmiline intellekt, mis juhib ja suunab meie elusid alateadvuse tasandil. Olge universumi energiaväljaga ühenduses parimal moel, siis tunnete enda tõelist väge! Tasakaalu ja mõtete inspiratsiooni.


Mõned huvitavad eestlased dokumentaalist ja kvantfüüsikast arutlemas





Kõik on omavahelises seoses

Mõistete tähendused

Peenmateeria - Inimese üks kehadest, mis ümbritseb tema füüsilist keha. Selle eripära on ühendus kõigega, mis maailmas on ja eesmärk on tunnetada sidet kõige elava ja olevaga.

Lisa lugemist ja vaatamist:

Kasutatud kirjandus

  1. Collins, Tim. Kadunud sümboli taga, 2009, lk. 116 - Kvant müstitsism

  2. Collins, Tim. Kadunud sümboli taga, 2009, peatükk Noeetika, Isaac Newton

  3. "Teadvuse mitu nägu" - Holistika Instituut

  4. Wikipedia - Isaac Newton

  5. "Maailma võib vaadelda kui hiiglaslikku ülesvõtet", Eesti Päevaleht 10. aprill 1996 - http://epl.delfi.ee/news/kultuur/maailma-voib-vaadelda-kui-hiiglaslikku-ulesvotet?id=50725309

Kui teile meeldis minu artikkel ja sooviksite kursis olla järgmiste postitustega/tegemistega/üritustega (kontserdid, heliteraapia, loengud vms), mis ma korraldan või milles võtan osa, siis võite lehe kõige all pool olevasse e-maili kasti oma e-posti kirjutada, et saada läbi selle teavitusi :)

319 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page