top of page

Hingetunni 10 soovitust uueks aastaks

Updated: Jan 3, 2021



Eluenergia elukorraldustes

*Jälgige, millised elukorraldused annavad energiat ja millised võtavad ära ning sellest lähtuvalt mõtiskleda ja koostada plaan, mida saaks teha samm-samm haaval kui avastuse korral on vajadus teha muutus ning tulla surnud ringist välja .

Oma reaalsuse teadlik loomine *Uued affirmatsioonid ehk enesesisendused läbi siira tundmise aitavad meie alateadvust häälestada ja kinnistada uuele fookusele, uuele reaalsusele, uuele energiale kui on piisavalt õpitud nende tähenduse tõelist olemust ja avama sellele. Affirmatsioonid on nt "mina suudan hakkama saada", "mina olen täiuslik", "ma tunnen sisimas, et olen piisavalt teinud, mis võimalik ja sellest piisab", "mina armastan ennast", "mina olen terve", "ma olen ilus, nähes oma sügavale hinge". Need tegelikult aitavad ka tuua teadlikkust sellele, et õppida ennast ja teisi armastama ning kinnistada seda harjumuseks. Me võiksime endale tunnustust anda ja teada, et me oleme juba täiuslikud sellistena nagu me oleme. Lihtsalt vaja endaga tegeleda, et seda mõista, sõltumata, mida teised ütlevad ja arvavad. "Mina olen tervenemas ja harmoonias oma praeguse seisundiga" taotlusega tunne annab kehale mõista, et häälestada ennast harmoonilisse algolemisse, kiirendada tervenemise protsesse ja lõpetab võimendamast nt pideva "ma olen katki ja elukestva diagnoosiga haige" seisundi. Mida ma mõtlen oma seisundiga harmoonias olemise all, siis kui me õpime rahu tegema oma haigusliku või emotsionaalse seisundiga ning õpime temaga sõbraks saama ja positiivselt olema, saame palju paremaid tulemusi tervenemisel. Su keha reageerib kemikaalselt vastavalt uskumusele ja sellele tunde loomisele, mida sa talle serveerid. Haigus pole midagi muud kui õpetaja, et oma sisemaailma ning elulaade korrastada ja ta ilmneb selleks, et sa puhastuksid nii seesmiselt kui ka välimiselt. Haigus on puhastaja.

Vana mineviku pagasi lahti laskmine hea tundega *Tänu tunde kaasamine igapäeva ellu ja oskus näha sügavamal tasandil, mille või kelle jaoks vastavat kogemust oli vaja, aitab vabaneda suuremast koormast ning minevikuga sõbraks saada ja sellest lahti lasta. Mina tänan juba nii sõnades kui ka tunnetes/mõtetes kui puhast ja värsket toitu ma saan süüa igapäevaselt. Olen juba tänulik üksnes sellele, et olen tänu oma väljakutsetele ja tumedatele momentidele elus tõepoolest rohkem väekaks ja iseseisvaks saanud. Tänan minule vastandunud inimesi, sest nad on suureks õpetajaks olnud ning aidanud mind rohkem emotsioonide juhiks saama. Lisaks veel sellele, et nad on aidanud mul rohkem edasi liikuda selle suunas, mida soovin selles maailmas edasi luua ja kuidas seda väärtustada. Tunnen, et olen saanud iseenda peremeheks ja imeliseks südamest loojaks siin maamuna peal.

Koosta endale hommikune rituaalne programm *Kui sobib, siis tehke endale hommikune rituaalne kava, mis aitab päevale häälestada ja hea energia luua. Mõistan nüüd hilisemas elus selle kasulikkust. Mina ärkan kerge aja varuga üles põnevuse ja mõttega, mida võiks kõike põnevat täna korda saata ja mis mind ees ootab, sest olen oma elus teadlikult loonud süsteemi, et saaksin tegevustega tegeleda, mis minuga kooskõlas arendavad ja rõõmu pakuvad. Võtan säärase häälestamise ette. Seejärel alustan ringutamisest, kergest võimlemisest ning aknast välja vaatamisega. Peale seda tegelen seedimise üles äratamisega, milleks on vee, isevalmistatud teeseene joogi kombucha ning smuuti joomine. Smuuti ülejäägid valan müsli peale, mille sees on veel ära leotatud pähklid, seemned. Kohustuslikus korras eks vaatan minimaalselt veel omad e-mailid, inimeste sõnumid ja facebooki infokaja üle, olles filtreerinud oma seinal informatsiooni allikaid, et oleks näha ja lugeda midagi sellist, mis mind kõnetab.

Ankurda uued harjumusmustrid enda ellu

*Harjutada järjepidevust uue oskuse, nähtuse, materiaalse vara, iseloomu külje jm eesmärkide saavutamiseks. Teha kasvõi iga päev mingisugune samm selle poole pürgimiseks või üle päeva - looge endale kindel süsteem, mis hakkab vilja kandma ja mis sobib kõige paremini teile. Koostage tegevuskava paberile näiteks kui peast on alguses raske teha. Tean näiteks sellist jaapani tehnikat, mis näeb ette 1 minut esimesel päeval uut oskust või tegevuskava praktiseerida. Järgmistel päevadel juba suurendad, harjutades vaimset tasandit tasapisi uute koormustega. Pigem väiksemad sammud kui šokeerivalt suur kogus korraga, sest meie mõistus nõuab uue informatsiooniga harjumist tasapisi. Nii tähtis on luua endale edasiviivad harjumused, sest need loovad heaolu ja õnnetunde. Ei pea nii rangelt kinni olema sellistes 1 minutiliste suurendamiste tasemetes aga võib võtta lihtsalt eeskujuks. Mul on alati olnud huvi midagi uut õppida rohkem kui 1 minut, hehe. Lahake oma eesmärk väikesteks osadeks ja püüdke näha teda võimalikkusena saavutada, isegi kui eesmärk ise peaks esmamuljelt uskumatuna tunduma. Väikesteks osadeks lammutamine olekski ideede genereerimine läbi sammude või ülesannete, kuidas soovitule aina lähemale jõuda. Hirmude ületamine tasustab sinu keha suurema naudingu ja õnne tundega võrreldes hirmu kinni jäämisega. Mind inspireerib mõte nt töö valdkonna osas: pigem võtta julge risk selles suunas, mida soovid teha kui jääda aastateks ebameeldivas positsioonis kahetsema, et ei võtnud midagi ette.


Videost saab innustust, kuidas endaga sisemist tööd teha, et transformeerida oma takerdunud ennast juhtivad emotsioonid ja uskumused, mis määravad meie heaolu, edu ja sotsiaalsuse elus.


Saavutage harmoonia tööl

Ma arvan, et elu ei pea lõpuni välja olema nagu lahinguväljak ja raske töö, kus sa muudkui suures valus ületad oma väljakutseid nii, et karjud. Elus on tasakaal, kus sa annad endast rohkem ja mõnikord vähem. Pange tähele oma keha, tundeid ja emotsioone ning kui palju teete tööd ja kui palju puhkate, et hoida tasakaalu keha jaoks. Tean, et mõnikord võib juhtuda suure töö paljusus vajalikel asjaoludel, mis on normaalne aga mõtlen üleüldiselt. Minu maailmas pole sellist varianti, et "midagi pole teha, olen sunnitud nii palju elus koormust võtma, sest.." :) kui just elu ei jäta tõesti ühtegi teist valikut antud perioodil. Keha on ka lõppude lõpuks meie tempel ning väärtustame siis teda sama palju kui töö tegemist. Väga palju toovad pikkadel töödel kasuks tunni või kahe tagant 10-20 minutiline ringutus, sügav sisse-välja hingamine (tasakaalustab närvisüsteemi ja emotsioone), jalutamine või aknast välja vaatamine. See aitab keha laadida ja luua uut värskust ning fookust. Arvan, et tihtipeale on paljudel töö puhkudel võimalik sellised lahendused. Tihtipeale oleks vaja lihtsalt oma ülemusega läbi rääkida ja julgeda väljendada oma vajadusi. Mõnikord oli töö hoopiski ebasobilik oma olemuselt ja keha ning mõistus annab märku, et oleks vaja seda vahetada. Töökollektiiv ja keskkond on sama tähtsad nagu pereliikmed ja su kodu, et ennast hästi tunda. Variante on palju, iseennast tunnetades ja kuulates saab individuaalselt aru, kuhu edasi sisehääl juhatab. Meie intelligentne intuitsioon.


Teadlik muusika kui meie harmoniseerija

*Kes on muusika ja helide inimene, siis kuulake ennast harmoniseerivat muusikat/helisid igapäeva elu vahele (valige teadlikult muusikat, mille sõnum ja helide nüansid heaolu ülendavad), et oma vaimset ja füüsilist tasakaalu tasakaalustada. Helid on on vibreeriv jõud ja meie alateadvuse , emotsioonide, keha ja reaalsuse ümberhäälestaja. Kui tunnete, et on aeg, siis kuulake ka sellist muusikat nagu vaikus. Olles mürarohkete helide keskel sagedasti, aitab suurepäraseks tervenduseks ja mõistusesse talletunud prahi maha laadimiseks just vaikus.


Kuulake kuidas seesugune muusika teie kehale ja hingele mõjub oma spetsiifiliste helikõrguste poolest.



Pakun ka vaimsele tervisele ja füüsilisele tervisele heliteraapia seansse, samuti ka digitaalselt ning salvestan inimestele meditatsiooni muusikat kodus kuulamiseks ja sisemise rahu saavutamiseks

Vesi kui elueliksiir

*Jooge 1,5l-2l vett päevas vähemasti, mis oleks struktureeritud, puhas ja ideaalis ka mineraalide rohke. Kujundage sellest harjumus, et mõne aja tagant joote natukene või mõne poole tunni tagant (kõige ideaalsem keha vajaduse järgi kuulata kuid tasub silmas pidada, et janu tähendab juba häire signaali viimase hoiatusena organismi tasakaalutusele liikumisest). Tähtis on toidust eraldi korrana juua, sest vesi lahjendab maomahlasid, mis takistab toidul korralikult seedimast. Minu info kohaselt on struktureeritud vesi tähtis selle jaoks, et kehas olevad rakud omastaksid teda parimal viisil (korrapäratu vee struktuur molekuli tasandil pärssivat proteiini molekule kehas ühe teadlase kohaselt). Samuti tähtis kas vesi on kusagil mustadest torudest tuleb või on puhas allikavesi. Veetorudest liikuv suure survega vesi muudab suurel loksumisel oma struktuuri korrapäratuks. Õnneks on veel omamoodi võime seistes hakata oma harmoonilist vormi taastama. Soovitan klaaspudelisse varuda vett kaasa, kuhu iganes teekond juhatab, sest klaas hoiab maitset puhtana, aitab puhastada oma kvartsi osakeste kristallilise geomeetria tõttu, molekulaarsel tasandil, toetab ilusti vee struktureerimist. Viimase puhul aitab ka keraamika. Struktureeritud vesi aitab neeru kanalitel veel rohkem vabastada toksiine, mis väljuvad uriini kaudu. Nii naljakana kui see ka ei tundu, saame oma hääle kõrgustega struktureerida vett, sõltuvalt kui harmoonilist heli me tekitame. Helide ja muusika ning lisaks ka mõtete/tunnete mõju vee molekulidele toetab jaapani teadlase Emoto teaduslikud katsed ja kümaatika teadus. Hääl on samamoodi instrument nagu muusikapill. Heli loob mateerias struktuuri läbi oma geomeetrilise kujundi süvatasandil.


Karastamine ja keha/vaimu virgumine

*Kargematele soovitan igapäev kasvõi üks kord päevas karastada ennast umbes 30 sekundit-nii palju kui jaksab külma dušši all, soojendades eelnevalt keha üles. Veel kargematele soovitan jalutada palja jalu rabas, lume sees. Jah, lume sees! Hehe. Tegin selle retke ära lähiajal Viru rabas, heliterapeudist sõbra Simo Santeri Virtaneniga ja olen täiesti hämmingul, et vähemalt pool tundi pidasime tublisti vastu. See kogemus õpetab vaimujõuga ületama füüsilisi piire ja näitama tema tohutut potentsiaali. Mitte nii, et pildi viskab kinni, vaid olla nii palju kui keha talub jahedust. Jah, alguses oli päris krõbe kui jäisus jalgades tahtis võimust võtta aga mõne aja pärast läks ära ning tunne võttis üle nagu oleksid väikesed nõelakesed hakanud kõditama taldasid. Mõnus massaaž. Sain aru kui hea tugevdav mõju on lumisel pinnal paljajalu jalutades närvisüsteemile (minu tundlikud närvid said korraliku elukooli), keha puhastumisele toksiinidest lümfi kiirenemise tõttu, hea mõju külma taluvusele, vereringele, emotsioonide puhastamisele ja maandamisele, energia suurenemisele ning loomulikult immuunsuse tõusmisele. Eks ole ammu tuntud ka vanarahva tarkus, et paljajalu saab maaga otse ühenduses seda Emakese maa jõudu, mida on väga hea koguda ka pimedatel aegadel. Hea lisandus veel D-vitamiinile. Vana teada tava on pärast sauna hüpata ka kümneks-mõnikümneks sekundiks lumme ja minna tagasi. Talvine karastus kulub ära meile põhjamaa rahvale, eriti vanematele inimestele, ennetadas või leevendades vanaduse terviseprobleeme.

Tasakaalukas toitumine *Kes pole täielikult toortoitlane, siis sööge tasakaalustavat toitu küpsetatud ja toore vahel. On õpetatud, et toidu taldrikul 60% võiks olla toores toit nagu köögiviljad ja salat lisaks puuviljadele ning 40%, mis on küpsetatud. Lugu on selles, et toores toit sisaldab veel oma töötlemata ja kuumutamata kujul seede fermente lisaks rikkalikele vitamiinidele, mis aitavad meil toidu molekule lõhestada ja seedida. Praetud toit seda ei tee ja pigem pärsib ja kurnab meie loomulikku seedeensüümide balanssi. Sp jõuame alati elu tõeni, et kõike tasakaalukalt.

Kollektiivne ühtsuse loomine

Ja üheteistkümnenda punkti jätan varjatud boonusena, kõige pühalikuma mõtteterana enda jaoks, milleks on inimkonna ja maailma ühtsuse nägemine läbi vastandite ja vastandumiste illusioonide ahela. Eriti praegustel aegadel. Meil on eriti tähtis kriisiaegadel seda enam koostöösse ja kommunikeerimisse ning heast südamest aitamise vaimu astuda, sest maailm enam ei lase meil oma kinnises mullis olla. Õpime võtma maailma tumedust ja "tumeduses" püherdavaid inimesi ka sellisena nagu nad on oma eluteel ja suhtume neisse ka mõistvusega, sest me kõik oleme oma pika elulooga kujunenud selliseks hetkel nagu oleme. Samas oleme pidevas muutumises ja arenemises, sest loodusseadused niikuinii jälgivad meid igapäevaselt ning utsitavad takka. Hea ja halb maailmas on osa nii meie kui ka kollektiivi arengust. Anname kõigile hingamisruumi areneda, ent oleme õiglased abivajajate ja õigluse osas. :) Võtame omaks ka enda tumeda maailma lisaks enda helgele ja anname iseendale rahu ning aega transformeerimiseks parimaks iseendaks. Me oleme inimesed, kel on sarnased humaansed läbielamised nagu rõõmud, valud, eneseületamised, mille mustrid korduvad kõikidel erinevatel eluperioodidel läbi. See ühendab meid ja suunab meid üheskoos üksteisele toetuma ning jagama. Oleme siis niivõrd oma eelistuste, maailmapildi, naha värvuse ja etnilisuse tõttu nii erinevad ja üksteist vihkamist väärt? Vabanemine algab sellest, et püüda mõista teise inimese aktsioonide taha süvitsi, miks ta nii käitub ja miks ta ainult nii oskab. Püüame süveneda ja analüüsida, mis võis selle inimese minevikus ja eriti lapsepõlves toimuda. Nii aktiveerub imeline empaatia võime. Seda saab taaselustada ja treenida endas, juhul kui ta on meie kehas alla surutud olnud ego teemade tõttu. Muutused kehas hakkavad üksnes uskumusmustri muutmisest, millega muutub ka kehaline keemia emotsioonide transformeerumise tagajärjel. Oleme empaatia evolutsiooni järgi põhjusega saanud, et teeksime koostööd ja saavutaksime inimkonnana ühtsuse.

Ehk aitavad need näpunäited teid, sest mina tunnen nendes fantastiliselt ja maailma rokkimas! Impulssi!

Kui teile meeldis minu artikkel ja sooviksite kursis olla järgmiste postitustega/tegemistega/üritustega (kontserdid, heliteraapia, loengud vms), mis ma korraldan või milles võtan osa, siis võite lehe kõige all pool olevasse e-maili kasti oma e-posti kirjutada või meeldivaks panna Indrek Himma Hingetund facebooki lehe, et saada läbi selle teavitusi :)

533 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page